Sangria de coacaze este o bautura potrivita pentru o petrecere, un evenimente si chiar pentru masa de Craciun.
Ingrediente pentru sangria de coacaze
- 1 cana zahar
- 4 pliculete ceai de coacaze
- 4 felii lamaie
- 6 cuisoare
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita nucsoara macinata
- ¼ lingurita ghimbir macinat
- 1 ½ cana apa
- 750 ml vin alb
- 4 mere decojite si taiate
- 1 ½ cana coacaze uscate
-
50 gr brandy de mere
Cum se prepara sangria de coacaze
Pune intr-o tigaie zaharul, lamaia, cuisoarele, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, apa si saculetii de ceai. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Lasa compozitia pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere, apoi, dupa ce a fiert o fata, da focul mai mic si lasa inca 10 minute.
Apoi ia tigaia de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca. Apoi scurge-o si inlatura mirodeniile, lamaile si saculetii. Sosul obtinut trebuie combinat cu vinul. Se adauga merele si coacazele, precum si brandy-ul de mere. Se da la frigider pentru 24-48 de ore.
Cum se serveste sangria de coacaze
Se serveste rece.