Bauturi

#craciun #mere #scortisoara #coacaze #sangria

Sangria de coacaze pentru masa de Craciun

Sangria de coacaze este o bautura potrivita pentru o petrecere, un evenimente si chiar pentru masa de Craciun.

Ingrediente pentru sangria de coacaze
 

  • 1 cana zahar
  • 4 pliculete ceai de coacaze
  • 4 felii lamaie
  • 6 cuisoare
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • ¼ lingurita ghimbir macinat
  • 1 ½ cana apa
  • 750 ml vin alb
  • 4 mere decojite si taiate
  • 1 ½ cana coacaze uscate
  • 50 gr brandy de mere
     

Cum se prepara sangria de coacaze
 

Pune intr-o tigaie zaharul, lamaia, cuisoarele, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, apa si saculetii de ceai. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Lasa compozitia pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere, apoi, dupa ce a fiert o fata, da focul mai mic si lasa inca 10 minute.

Apoi ia tigaia de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca. Apoi scurge-o si inlatura mirodeniile, lamaile si saculetii. Sosul obtinut trebuie combinat cu vinul. Se adauga merele si coacazele, precum si brandy-ul de mere. Se da la frigider pentru 24-48 de ore.
 

Cum se serveste sangria de coacaze
 

Se serveste rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului