Bauturi

# pregatire cafea #cafea aromata #cafea

Top 3 produse pe care le poti folosi pentru a pregati o cafea aromata

Reprezentand o bautura preparata din placere si din nevoie, in acelasi timp, cafeaua este una dintre cele mai cautate bauturi din lume. Cu totii suntem atrasi de mirosul si gustul ei rafinat, indiferent de modalitatile de preparare pe care le preferam. Originara din Etiopia, cafeaua a cunoscut o larga raspandire incepand cu secolul al XVI-lea, bautura fiind introdusa in Europa pe filiera turceasca.

Indiferent daca o consumi din termos, in drum spre serviciu, pentru a-ti asigura o zi productiva ori daca savurezi cafeaua in tihna pe terasa unui restaurant, aroma ei te va insoti pe parcursul intregii zile. Asadar, daca iti place sa incepi dimineata cu o cafea, iata cateva idei de luat in calcul atunci cand compari modalitatile in care aceasta poate fi preparata.

Cafeaua boabe - Ce beneficii ofera?

Gasesti relaxare in prepararea cafelei? Atunci probabil vei prefera boabele de cafea. Le poti cumpara prajite si sa le macini acasa, proces pentru care ai nevoie doar de o rasnita. Spre deosebire de cafeaua pe care o cumperi gata macinata de la magazin, boabele nu-si pierd atat de usor aroma, pastrandu-si prospetimea pana in momentul prepararii.

Generatii intregi si-au inceput dimineata cu o cafea preparata la ibric, ulterior transformata in cafea la filtru si mai recent in espresso. Punctul comun al acestor procedee de preparare l-au reprezentat boabele de cafea, cu mirosul lor inconfundabil.

In plus, pretul per kilogram este unul avantajos, datorita cantitatii mari, a lipsei procesarii si a costurilor reduse pentru ambalare. Trebuie sa ai in vedere totusi ca si boabele de cafea isi pierd din savoare pe masura ce timpul trece, nefiind indicat sa ai provizii insemnate in dulap.

Monodozele de cafea - Ce sunt si de ce sunt utile?

Cu o cantitate neta standard de 7 grame, o monodoza contine cafea macinata, ambalata intr-un invelis de hartie asemanator unui pliculet de ceai. Aparuta in deceniul al 8-lea al secolului trecut, aceasta varianta de preparare a cafelei s-a raspandit in toata lumea de-a lungul timpului, ajutata de patrunderea pe piata a espressoarelor de cafea.

Aproape orice astfel de aparat este dotat cu un adaptor pentru monodoze. Prin infuzie, cafeaua macinata este preparata rapid cu ajutorul apei fierbinti, rezultand un espresso aburind, fara a mai fi necesara macinarea boabelor de cafea.

In ceea ce priveste timpul necesar acestui proces, pregatirea cafelei la aparatul cu monodoze reprezinta o metoda mai eficienta de pregatire a cafelei. Atunci cand nu esti dornic sa macini boabele si sa supraveghezi ibricul in fiecare zi, monodozele sunt o solutie demna de luat in considerare.

Capsulele de cafea - Cand este recomandata utilizarea acestora?

Disponibile la bucata sau la pachet, capsulele de cafea sunt recipiente fabricate de obicei din plastic si sigilate cu o folie de aluminiu, continand diferite cantitati de cafea.

Spre deosebire de monodoze, care au dimensiuni universale, capsulele de cafea nu sunt neaparat compatibile cu toate espressoarele. De aceea, marii producatori au creat propriul format de capsula, compatibila numai cu aparatul respectiv.

Daca nu dispui de prea mult timp liber, capsulele de cafea pot reprezenta o solutie comoda. Este nevoie doar sa apesi un singur buton si espressorul iti va pregati portia dorita de cafea, in functie de aroma capsulei pe care ai ales-o.

In concluzie, variantele de preparare a cafelei s-au diversificat in ultimul timp, iar producatorii ofera solutii care pot acoperi toate nevoile consumatorilor, intrucat oricine poate avea astazi propriul aparat pentru espresso.

Cantareste toate optiunile, avand in vedere timpul necesar prepararii, compatibilitatea si pretul, pentru a incepe fiecare dimineata cu satisfactia gustului rafinat.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.