Bauturi

#ceai racoritor #iced tea #ceai

Treci mai usor peste canicula cu un Iced Tea natural

Este deja neobisnuit de cald afara si esti prins in canicula orasului visand la o vacanta la mare sau la munte. Iti doresti ca macar pentru cateva clipe sa evadezi intr-o atmosfera de vis, racoritoare, relaxanta si revigoranta?

 

Nimic mai simplu! Alege ceaiul cu gheata - Iced Tea de la LaboratorulNaturii.ro , si te vei simti nu numai reimprospatat multumita gustului lor racoritor cat si aromelor imbietoare 100% naturale, ci vei avea parte si de un aport de substante nutritive esentiale (vitamine si minerale), care vor ajuta organismul tau sa faca fata provocarilor de peste zi.

Si daca pana acum credeai ca a-ti prepara un ceai racoritor si revigorant cu gheata este o mare bataie de cap, Laboratorul Naturii te invita sa descoperi in doar 5 minute, trei metode foarte simple de a iti prepara singur cele mai gustoase si sanatoase sortimente naturale 100% de ceai cu gheata.

Tot ce ai nevoie este sortimentul preferat de ceai si apa! Iti garantam ca odata preparat de tine primul ceai cu gheata vei dori sa te delectezi cu aceasta bautura fantastica in fiecare zi de acum incolo! La urma urmei ceaiul cu gheata facut in casa este cea mai sanatoasa alternativa la buturile racoritoare din magazine.

Inainte insa de a afla impreuna cum putem beneficia vara aceasta de toate avantajele unui ceai cu gheata natural, vino impreuna cu noi intr-o incursiune foarte scurta in istoria ceaiului cu gheata.

Asadar, ceaiul cu gheata nu are o istorie atat de bogata precum este istoria ceaiului verde, deoarece ea este corelata cu momentul in care a aparut pentru prima oara conceptul de refrigerare si de pastrare a ghetii in conditii optime. Iata de ce, abia catre inceputul secolului XIX incepe consumul ceaiului cu gheata.

Prima atestare comerciala a ceaiului cu gheata dateaza de la expozitia World Fair din 1904 ce a avut loc in St Louis (SUA).

Primele ceaiuri cu gheata aveau la baza o reteta foarte simpla, si anume: apa, ceai verde, zahar sau un alt tip de indulcitor si gheata.

Mai tarziu, spre finalul secolului, cartile cu retete incep sa contina si retete de ceai cu gheata care sa aiba la baza ceaiul negru ca ingredient.

Astazi exista o variatie foarte mare de amestecuri de ceai care stau la baza ceaiului cu gheata, imaginatia fiecaruia fiind principalul instrument de personalizare a retetei.

Prin prisma faptului insa ca trei dintre cele 4 ingrediente ale ceaiului cu gheata erau produse premium la inceputul secolului XIX, de acest rasfat pentru simturi aveau parte doar cei instariti. Zaharul, ceaiul verde si mai ales gheata constituiau impreuna un produs de lux, neaccesibil oricui.

In prezent cel mai mare consumator de ceai cu gheata este considerat Statele Unite ale Americii, iar sudul SUA se afla pe primul loc in topul celor care beau aceasta bautura.

Spre mijlocul secolului XIX incepe sa se poata produce si pastra in congelatoare sau incaperi refrigeratoare gheata, ceea ce face si mai usoara raspandirea acestei bauturi foarte apreciate si preferate mai ales in zilele toride de vara.

Inceputul secolului XX aduce cu sine inlocuirea din ce in ce mai frecventa a ceaiului verde cu cel negru in retetele de ceai cu gheata, datorita faptului ca ceaiul negru putea fi mult mai usor importat si pastrat.

Prohibitia Americana (1920-1933) genereaza un val si mai mare de consumatori inflacarati ai ceaiului Iced Tea, ca alternativa necostisitoare a americanului de rand la bauturile ilegale (bere, vin sau alte forme de bauturi alcoolice).

1941 - in timpul celui de-al doilea razboi mondial, principalele surse de ceai verde au fost intrerupte in Statele Unite, singurul exportator de ceai catre State ramanand India controlata de britanici, care producea ceai negru. Americanii au iesit astfel din razboi consumand aproape 99% ceai negru, asa incat si ceaiul cu gheata continea aproape exclusiv ceai negru.

Secolul XXI defineste ceaiul cu gheata (Iced Tea) nu neaparat ca o bautura ce contine cuburi de gheata, ci si drept o bautura ce poate fi consumata direct de la frigider.

De asemenea, astazi retetele de ceai cu gheata sunt extrem de variate, atat indulcite cat si neindulcite, potrivite gustului si necesitatilor fiecaruia. Cartile de retete de ceai astazi contin zeci sau chiar sute de combinatii de ceaiuri ce pot fi utilizate in prepararea ceaiului cu gheata, iar imaginatia fiecaruia nu are limite. Unii adauga la ceaiul cu gheata condimente cum ar fi scortisoara sau cardamonul iar altii adauga bucatele de mar, capsuni, zmeura sau chiar cirese.

Si acum, la finalul periplului nostru scurt prin lumea ceaiului cu gheata, Laboratorul Naturii iti mai sugereaza 3 modalitati usoare si rapide de preparare a ceaiului cu gheata, urmand sa alegi tu varianta preferata de tine:

1. Infuzie cu apa fierbinte si apoi adaugarea unui indulcitor (miere, sirop de artar, zahar etc.) bucatele de fructe si/sau mirodenii dupa gust. Indicatii privind modalitatea si timpii de infuzare regasesti la fiecare tip de ceai in parte.

2. Infuzie la rece (in frigider - metoda Mizudashi). Aceasta metoda este recomandata in special pentru infuzarea ceaiului verde fara riscul de a deveni amar.

3. Lasa-l sa infuzeze la soare, timp de 4 ore, filtreaza-l dupa cele 4 ore si apoi adauga-i gheata sau introdu-l la frigider pentru racire.

Detalii referitoare la fiecare din cele trei modalitati de infuzare gasesti intr-un articol exhaustiv de pe site-ul Laboratorul Naturii.

Racoreste-te si parfumeaza-ti acum fiecare zi de vara cu ajutorul unuia din tipurile preferate de ceai cu gheata din magazinul cu ceaiuri Laboratorul Naturii!

Te vei indragosti cu adevarat de aromele unice pe care le vei gasi in acest magazin iar daca pana acum credeai ca cel mai greu lucru pe care il ai de facut este sa iti prepari ceaiul cu gheata, ei bine, cel mai greu lucru va fi sa iti alegi ceaiul!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului