Bauturi

#trucuri preparare cafea #cafea la ibric #sfaturi cafea acasa #cafea perfecta

Trucuri pentru prepararea perfecta a cafelei la ibric

Cafeaua este bautura fara de care multa lume nu ar putea deschide bine ochii dimineata si nici nu s-ar putea concentra la treburile de peste zi. Probabil ca savurezi cele mai multe cesti de cafea in intimitatea propriei case, acolo unde ai ocazia de a te desfata cu o multime de sortimente, preparate chiar de tine. Indiferent de ce tip de cafea alegi, exista cateva trucuri pe care trebuie sa le respecti in prepararea cafelei la ibric pentru a-i pastra intacta aroma si savoarea!

Macinarea proaspata a cafelei

Desi putina lume prefera sa cumpere cafeaua deja macinata, specialistii in prepararea cafelei sustin ca aceasta licoare isi pastreaza savoarea si aroma doar atunci cand este preparata cu cafea proaspat macinata.

Proportiile dintre apa si cafea

Un alt secret al gustului perfect al cafelei, dar si al tariei ei, consta in dozarea potrivita a apei cu cantitatea de cafea. Este si una dintre cele mai frecvente greseli facute in prepararea cafelei la ibric.

Stabilirea proportiei apa/cafea depinde si de tipul de cafea folosita. Insa, in general, specialistii considera ca la o cana de aproximativ 200 ml de apa trebuie folosite doua lingurite de cafea.

Calitatea apei

Desi foarte putina lume acorda atentie tipului de apa folosit in prepararea cafelei, acest detaliu aparent insignifiant poate deveni secretul gustului intregii cafele.

Gustul cafelei se modifica in functie de tipul de apa folosit in prepararea ei: potabila, imbuteliata etc. Se pare ca gustul autentic al cafelei se pastreaza doar in cazul in care folosesti apa plata, care este purificiata. Apa de la robinet schimba gustul cafelei.

Fierberea cafelei

Cafeaua isi pierde din aroma si savoare atunci cand este fiarta sau data in clocot, de aceea, momentul in care adaugi cafeaua in ibricul cu apa este crucial pentru mentinerea aromei si potentarea gustului ei.

Inainte de a adauga cafeaua, pune apa in ibric pe aragaz si asteapta pana cand aceasta aproape ca atinge punctul de fierbere. Ia ibricul de pe foc inainte ca apa sa inceapa sa dea in clocot si adauga cafeaua. Lasa cateva minute, pentru ca aroma cafelei sa se raspandeasca in apa.

Opteaza pentru un ibric din otel inoxidabil, ceramica, sticla, email sau portelan, intrucat sunt materiale care nu influenteaza gustul acestei bauturi.

Pentru a savura adevarata aroma a cafelei, specialistii recomanda ca aceasta sa se bea neagra, fara zahar sau alte arome - frisca, lapte etc.

Sursa foto: peruvianvending.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului