Vinul fiert cu ghimbir si portocala este o bautura calda condimentata, ideala pentru zilele reci de iarna. Poti pregati acest vin in jumatate de ora.
Ingrediente pentru vin fiert cu ghimbir si portocala
- 750 ml vin
- 1 portocala
- 1/4 cana brandy
- 8 cuisoare
- 2/3 cana miere sau zahar
- 3 bete scortisoara
-
1 lingurita ghimbir macinat.
Cum se prepara vinul fiert cu ghimbir si portocala
Foloseste un vin rosu pentru acest preparat, de preferinta Merlot sau Cabernet Sauvignon. Decojeste portocala, taie-o in felii si rade putina coaja.
Pune toate ingredientele intr-o cratita, la foc mic si fierbe-le timp de 25 de minute, fara sa lasi ca vinul sa dea in clocot. Amesteca din cand in cand, pentru ca zaharul sau mierea sa se dizolve.
Cum se serveste vinul fiert cu ghimbir si portocala
Vinul fiert se serveste cu felii de portocala si cu un betigas de scortisoara, pentru decor.
Sursa foto: myrecipes.com