Bauturi

#vinil #scortisoara #portocale #stafide # brandy #migdale #vin fiert #cuisoare #bauturi calde # glogg # cardamom

Vin fiert scandinav: glogg

Glogg-ul este un vin fiert specific Scandinaviei. Aceasta bautura calda se prepara in Suedia in preajma sarbatorilor de iarna, din vin si fructe, la care se adauga condimente.
 

Ingrediente pentru vinul fiert scandinav, glogg
 

  • 2 sticle vin rosu
  • 50 gr coaja uscata de portocala
  • 50 gr bete scortisoara
  • 20 gr seminte intregi de cardamom
  • 25 cuisoare intregi
  • 500 gr migdale oparite
  • 500 gr stafide
  • 500 gr cuburi zahar
  • 150 gr brandy .
     

Cum se prepara vinul fiert scandinav, glogg
 

Toarna vinul intr-o cratita. Lasa-l la fiert pana cand da in clocot, la foc mediu. Pune intr-un saculet coaja de portocala, scortisoara, cardamomul si cuisoarele, apoi leaga-l. Adauga saculetul in vin si lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand.

Adauga migdalele si stafidele si continua sa fierbi inca 15 minute. Ia cratita de pe foc. Pune o sita deasupra cratitei si adauga cuburile de zahar. Toarna peste ele brandy-ul. Aprinde apoi zaharul cu un chibrit si lasa-l sa arda. Apoi acopera cratita cu un capac pentru a stinge flacara.
 

Cum se serveste vinul fiert scandinav, glogg
 

Scoate saculetul. Toarna vinul fiert in cani si serveste-l cald.


Sursa foto: purebotanicalcare.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bauturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare