Bauturi

#alcool #zahar #visine #visinata

Visinata

Visinata este o bautura populara, care se serveste de obicei inainte de masa. Pentru prepararea ei poti folosi atat vodca cat si alcool.

 

Ingrediente pentru visinata

 

  • 4 kilograme visine
  • 2 kilograme zahar
  • 1 litru vodca.

 

Cum se prepara visinata

 

Spala si curata visinele de codite. Intr-un recipient, alterneaza straturi de visine si zahar, pana acesta se umple. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa recipientul la fermentat timp de sase saptamani . In acest timp zaharul se dizolva, iar visinele se macereaza bine.

Dupa cele sase saptamani se adauga si vodca si se amesteca bine compozitia. Se acopera apoi bine recipientul si se mai lasa la macerat timp de 3 saptamani . Apoi visinata se strecoara si se pune in sticle.

Daca iti plac si visinele, poti pastra cateva si in visinata. Restul de visine le pui in borcane separate si le depozitezi.

 

Cum se serveste visinata

 

Visinata se serveste ca atare, inainte de masa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului