In zilele festive, poti incerca o cafea inedita. Cafeaua alba aromata este usor de preparat si este foarte gustoasa. Poate fi consumata de cei care nu tolereaza in mod obisnuit cafeaua. Se serveste fierbinte . O poti orna si cu putina frisca.
Ingrediente pentru cafea alba aromata
- 600 ml lapte
- 200 grame boabe de cafea , macinate
- 2 bete de scortisoara
- 4 pastai de cardamon
- 50 grame miere
- 20 ml rom.
Cum se prepara cafeaua alba aromata
Intr-o cratita pune la fiert laptele si boabebe macinate de cafea. Lasa sa fiarba timp de 10 minute. Ia apoi cratita de pe foc si maia lasa boabele de cafea sa se macere in lapte timp de 15 minute.
Strecoara laptele si indeparteaza boabele de cafea. Toarna compozitia intr-un blender. Adauga betele de scortisoara, cardamonul si mierea. Amesteca bine toate ingredientele, pana cand toate mirodeniile sunt bine macinate.
Strecoara lichidul din nou in cratita. Indeparteaza resturile de mirodenii . Incalzeste cafeaua pana da in clocot. Adauga apoi si romul.
Cum se serveste cafeaua alba aromata
Cafeaua alba aromata se serveste fierbinte.