Pentru o zi friguroasa de iarna, nimic nu merge mai bine decat un pahar cu cidru cald din mere . Ai nevoie de lamai, portocale, mere si cateva condimente. Preparatul se poate face in maxim 15 minute.
Ingrediente pentru cidru cald din mere
- 6 cani cidru de mere
- ¼ cana sirop de artar
- 2 bete de scortisoara
- fructele uscate de ienibahar
- coaja de la 1 portocala
- coaja de la 1 lamaie
- 6 catei de usturoi
Cum se prepara cidru cald din mere
Pune cidrul de mere si siropul de artar intr-o cratita din otel inoxidabil.
Betigasele de scortisoara, usturoiul, ienibaharul, coaja de lamaie si de portocala aduna-le intr-un saculet de tifon. Leaga-l bine si scufunda-l in amestecul de cidru din cratita. Lasa la foc mediu in jur de 5-10 minute, astfel incat compozitia sa fie fierbinte, fara sa fi ajuns insa la punctul de fierbere.
Scoate saculetul.
Cum se serveste cidrul cald din mere
Toarna bautura in cescute, punand in fiecare cate un bat de scortisoara.