Granita cu capsuni este o bautura racoritoare , potrivita pentru zilele caniculare de vara. Usor de preparat, aceasta bautura este ideala pentru petrecerile alaturi de prieteni.
Ingrediente pentru granita cu capsuni
- 300 ml apa
- 50 grame zahar
- 1 kg capsuni
- frisca.
Cum se prepara granita cu capsuni
Intr-o cratita , amesteca apa si zaharul. Fierbe amestecul cateva minute, pana cand zaharul se dizolva. Cand zaharul s-a dizolvat, ia cratita de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-un blender mixeaza capsunile pana obtii o pasta omogena. Toarna apoi piureul de capsuni peste siropul cu zahar si amesteca bine, pana cand toate ingredientele se incorporeaza.
Transfera amestecul intr-o tava inalta si tine-l la figider timp de 30 de minute. Dupa acest timp, amesteca cu o furculita granita. Repeta acest procedeu la fiecare 30 de minute, timp de 3 ore, pana cand granita este complet inghetata.
Cum se serveste granita cu capsuni
Granita cu capsuni se serveste in pahare tinute la rece. Se orneaza cu frisca si bucati de capsuni.