Ciorbe & Supe

#retete cu legume # retete cu carne # ciorba cu carne # ciorba cu legume #ponturi retete

3 ponturi pentru cea mai gustoasa ciorba de legume

Ciorba de legume este un preparat nepretentios, care poate fi facut cu sau fara carne. In orice zi a saptamanii, ciorba de legume constituie un pranz hranitor si hidratant, potrivit pentru orice sezon. Descopera 3 ponturi pentru a prepara cea mai gustoasa ciorba de legume.


1 Alege ingredientele potrivite pentru ciorba de legume


Un avantaj al acestui fel de mancare consta in faptul ca poti folosi ce ai prin frigider sau camara. Adauga legume precum fasole, morcovi, ceapa, rosii, ardei grasi, dovlecei, cartofi, varza, mazare. Pentru a parfuma ciorba, alege zarzavatul tau preferat, proaspat: leustean, cimbru, telina, patrunjel.

Ingredientele trebuie tocate cu atentie, pentru ca ciorba de legume sa aiba un aspect placut. Ceapa si verdeata se taie marunt pentru a fierbe uniform, iar rosiile sau ardeii se pot taia cubulete mici.

Pe timp de iarna, este simplu sa folosesti pachetelele puse la congelator, cu fasole verde, conopida, mazare, morcovi sau alte legume si zarzavaturi etc.


2 Fierbe bine legumele


La inceput, pune intr-o oala mare cu apa legumele precum ardeiul, ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5 minute, urmeaza cartofii si dovleceii, apoi rosiile. De obicei, este recomandat ca rosiile si pastaile de fasole verde sa fie adaugate cand celelalte legume sunt aproape fierte.

Borsul se adauga in oala dupa ce continutul acesteia a dat in clocot de 2-3 ori, spre sfarsitul prepararii mancarii. Borsul se lasa sa dea in clocot, dupa care se pot turna ouale batute bine. Daca vrei ca mancarea sa fie mai cremoasa, amesteca smantana cu galbenusuri pentru a drege ciorba. Fierbe apoi inca maxim 10 minute.

O modalitate de a lega bine ciorba este sa bati ouale separat intr-un castron si sa adaugi treptat peste ele un polonic de ciorba, in timp ce bati ouale. Sosul astfel obtinut se toarna in oala mare cu ciorba.

La final se adauga patrunjel si leustean.


3 Retete de ciorba de legume


In perioada postului, incearca o ciorba de legume si zarzavat. Acest fel de mancare este usor de digerat, facut numai din legume si plante aromatice.

Incearca si varianta cu carne si bors. Fa o ciorba de bors cu pui si legume. Serveste acest fel de mancare cu verdeata proaspata tocata si cu putina smantana.

Sursa foto: squidoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare