Ciorbe & Supe

# retete supe #supa de dovleac # retete dovleac #supe #supa crema de dovleac

3 supe cu dovleac pe care sa le prepari cel putin o data in viata

Dovleacul este printre cele mai versatile ingrediente de sezon. Gustul sau inconfundabil se poate regasi in cateva supe cu totul deosebite, pe care le poti prepara in aceasta toamna. Sunt perfecte pentru o cina, intr-o zi friguroasa!

1. Supa de dovleac cu ghimbir

Sursa foto: elanaspantry.com

Ingrediente:

  • 2 cani de piure de dovleac
  • 3 cani supa de pui
  • 1 cana nectar de pere
  • Unt de arahide
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ghimbir ras
  • 2 linguri ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • Seminte de dovleac prajite (optional)
  • Chives tocat (optional)

Mod de preparare

Intr-o cratita, pune piureul de dovleac, supa de pui si nectarul de pere. Lasa-le sa fiarba la foc mare. Cand incep sa fiarba, acopera cratita cu un capac, redu focul, si lasa-le inca 10 minute.

Intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie, amesteca 1 cana din amestecul de dovleac cu unt de arahide, pana cand devine cremos. Pune amestecul in cratita peste restul de mixtura de dovleac. Adauga usturoi, ghimbir, ceapa verde, suc de lime, sare si piper cayenne. Lasa totul la foc mediu pentru 10 minute. Pune supa in boluri si decoreaza cu seminte de dovleac si chives tocat marunt. Se serveste calda.

2. Supa de dovleac si nuca cocos

Sursa foto: myorganizedchaos.net

Ingrediente

  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ceapa tocata
  • 1 kilogram de dovleac
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ½ cana supa de pui
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri alune coapte, fara sare, tocate marunt
  • 2 linguri coriandru verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde sau chives, tocata marunt
  • 2 lingurite suc de lime

Mod de preparare

Incalzeste uleiul intr-o tigaie la temperatura medie. Pune ceapa tocata si lasa-o 5 minute sau pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adauga dovleacul si cartofii in tigaie pentru 5 minute, amestecand ocazional. Pune usturoiul, pasta de curry si mai lasa totul 2 minute sau pana cand toate legumele sunt bine facute. Adauga acum si supa, acopera cu un capac si lasa totul sa fiarba. Redu focul si mai lasa la fiert inca 15 minute.

Ia capacul si mai lasa supa pe foc inca 20-25 de minute, apoi inchide focul si lasa-o deoparte 5 minute.

Cu un blender de mana, paseaza toate ingredientele din supa pana cand amestecul devine cremos si fin, apoi mai pune cratita pe foc la temperatura medie si adauga si 1 cana de lapte de cocos. Mai lasa supa pe foc inca 5 minute.

In timp ce supa este inca pe foc, amesteca alunele, coriandrul, ceapa verde si sucul de lime intr-un bol. Pune supa in boluri si presara deasupra restul de lapte de cocos ramas si amestecul de alune.

3. Supa de dovleac vegana

Sursa foto: themovementmenu.com

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 cepe
  • 8 catei de usturoi pisati
  • 600 grame piure de dovleac
  • 600 ml lapte de cocos
  • 4 cani supa de legume
  • ¼ cana pasta de curry
  • 1 lingurita pudra de curry
  • ½ lingurita piper alb
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingurita nucsoara
  • Sare de mare
  • Piper negru
  • Fulgi de chili

Mod de preparare

Intr-o cratita pune la incalzit uleiul de cocos. Pune ceapa si lasa-o 3 minute, pana devine translucida. Adauga usturoiul si piureul de dovleac. Lasa totul pe foc 4-5 minute.

Adauga si laptele de cocos, pasta de curry si condimentele, mai putin nucsoara, sarea si piperul. Lasa supa sa fiarba la foc mediu. Cand incepe sa fiarba, redu focul si mai lasa supa sa fiarba inca 20-25 de minute.

Ia cratita de pe foc. Scoate frunzele de dafin. Adauga nucsoara, sarea de mare si piperul negru. Paseaza supa cu blenderul. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Supa se serveste calda.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.