Ciorbe & Supe

# supe hranitoare #supe gustoase #supe de toamna # retete supe #supe

3 supe perfecte pentru zilele racoroase de toamna

Sezonul rece a inceput, asa ca este timpul pentru cateva retete ideale pentru aceasta perioada. Iata 3 retete de supe pe care trebuie sa la incerci acum, odata cu venirea toamnei.

Supa de pui cu broccoli si parmezan

Ingrediente pentru 4 portii: 2 capatani de broccoli, 2 lingurite ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati marunt, 1 ceapa tocata marunt, sare, piper, 1l supa de pui, 3 cani baby spanac, 1/2 cana parmezan ras, 1 lingura coaja de lamaie, 3 linguri suc de lamaie, 2 cani carne de pui la rotisor taiata marunt.

Mod de preparare:

Se taie broccoli in buchete mici, iar tulpinile in felii subtiri. Se incinge uleiul de masline intr-o oala medie, apoi se adauga usturoiul si ceapa. Dupa ce s-au inmuiat timp de cca 2 minute, se adauga tulpinile de brocoli si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera si se tine la foc mic timp de 3 minute. Adaugam buchetelele de brocoli si 1/2 cana de apa, acoperim si lasam pe foc intre 3 si 6 minute. Jumatate din buchetelele de brocoli se scot intr-un bol, se adauga in oala supa de pui si baby spanacul si se mai fierbe inca 10 minute. La final, se pun parmezanul ras, zeama de lamaie, sucul de lamaie si se blenduieste totul. Se serveste cu puiul la rotisor taiat marunt si buchetelele de brocolii pastrate in bol.

Supa de dovleac si salvie

Ingrediente pentru 8 portii: 1/4 cana ulei de masline, 3 cepe feliate, 3 catei de usturoi tocati, 2 frunze mari de salvie tocata, 2 lingurite ghimbir proaspat decojit si ras, 500 ml supa de pui sau de legume, 1 conserva de dovleac, 1 lingura suc de lamaie. Pentru garnitura Sage si Shiitake: 1 lingura de ulei, 24 frunze mici de salvie, sare, ciuperci shiitake, codite taiate in felii foarte subtiri.

Mod de preparare:

Intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga ceapa si sarea si fierbem bine, amestecand ocazional. Adaugam usturoiul, salvia, chimbirul si nucsoara si mai gatim timp de 5 minute, pana cand usturoiul devine auriu. Punem acum supa si dovleacul, reducem focul si lasam la fiert inca 20 de minute amestecand ocazional. Se blenduieste supa obtinuta si se completeza cu sucul de lamaie, 1 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper negru.

Garnitura Sage si Shiitake - intr-o cratita se incinge uleiul la foc puternic si se adauga frunzele de salvie. Se prajesc 1 - 2 minute si se transefera pe o farfurie cu un prosop de hartie si apoi se presara un varf de sare pe ele. In uleiul fierbinte se adauga ciupercile shiitake si se prajesc 2 minute pena se rumenesc bine, amestecand ocazional. Se scot si ele pe farfurie langa frunzele de salvie.

Supa se serveste la tempeatura camerei impreuna cu garnitura.

Supa vegana, afumata

Ingrediente pentru 6 portii: 2 lingurite ulei de masline, 2 morcovi medii tocati, 2 tulpini de telina feliate, 1 ceapa medie tocata marunt, 1/4 cana pasta de tomate, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingura jumate de chimen macinat, 750 ml de supa de legume sau de pui, 3 cutii fasole neagra, 1 cana porumb congelat, bucati de avocado si frunze de cilantro pentru servire.

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga morcovii, telina si ceapa. Gatim 6 - 8 minute pana se rumenesc, amestecand ocazional. Adaugam pasta de rosii, usturoiul si chimenul si fierbem alte 1-2 minute. Se pune acum supa si se trasfera continutul intr-o oala mare, completand cu fasolea, porumbul. Acoperim si fierbem bine la foc mic. Se serveste cu avocado si cilantro. 

Surse foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.