Ciorbe & Supe

#bors #ciorba #peste

Bors de peste

Borsul de peste este un preparat pe care il vei intalni in special in Delta Dunarii si in satele dunarene. Poti pregati insa acest bors si la oras. Alege un peste proaspat si suficient de mare.

 

Ingrediente pentru borsul de peste

 

  • un peste (crap sau patrav)
  • 1 litru de bors
  • 5 rosii
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 4 cepe
  • pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare.

 

Cum se prepara borsul de peste

 

Curata pestele de solzi si taie-l in bucati potrivite. Taie zarzavaturile si cartofii si pune-le la fiert. Cand legumele aproape s-au fiert, pune in apa si bucatile de peste. Lasi sa fiarba pana cand pestele este gata.

Catre final, adauga rosiile si lasa-le sa mai fiarba 10 minute . Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adauga si borsul si verdeata taiata.

 

Cum se serveste borsul de peste

 

Borsul de peste se serveste cu verdeata tocata pe deasupra. La acest bors poti manca si un ardei iute.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.