Ciorbe & Supe

#ciorba # retete ciorba #bors oltenesc #ciorba olteneasca

Bors oltenesc

Borsul oltenesc este un preparat delicios, mai ales pentru iubitorii de praz. Se prepara rapid si este foarte gustos.


Ingrediente pentru borsul oltenesc:

  • 3 fire de praz
  • 3 morcovi
  • 2 ardei
  • 3-4 rosii
  • 3 cartofi
  • 200 g fasole fideluta
  • 250 g slanina cu boia
  • 1 praf boia iute
  • bors
  • sare
  • piper
  • patrunjel


Cum se prepara borsul oltenesc:

Mai intai, taie slanina cubulete si caleste-o putin la foc mic. Dupa ce s-a calit, scoate cubuletele si lasa-le sa se scurga pe un prosop absorbant.

Separat, curata toate legumele, spala-le bine, taie-le marunt si pune-le in oala sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce au fiert toate legumele, scoate rosiile si morcovii si paseaza-le la blender, apoi adauga-le din nou in ciorba si lasa-le sa mai fiarba putin.

La final adauga sare, piper, borsul, cubuletele de slanina si rondelele de praz.


Cum se serveste borsul oltenesc:

Borsul oltenesc se serveste ornat cu patrunjel verde si cu boia iute de ardei.

Sursa foto: unica.ro
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.