Ciorbe & Supe

#dovleac # retete dovleac # retete supa # supa dovleac # retete jamie oliver

VIDEO Bucatari celebri - Jamie Oliver - Supa crema de dovleac cu crutoane cu parmezan

Tot sezonul de toamna, dar mai ales in perioada dintre Halloween si Ziua Recunostintei, dovleacul ramane vedeta in meniurile tot mai multor persoane si este exploatat in cele mai delicioase, extravagante si savuroase retete. Fii si tu in tendinte si prepara o delicioasa supa de dovleac cu crutoane cu parmezan, preparata in stilul controversat si autentic al celebrului Jamie Oliver. Descopera reteta si modul inegalabil in care Jamie prepara aceasta reteta, in cel mai "gustat" serial culinar de pe Acasa.ro - Bucatari celebri!

Jamie a prezentat aceasta reteta perfecta pentru zilele reci de toamna in primul sezon al serialului "Jamie at Home", episodul "Pumpkin and squash".

Ingrediente:

Pentru supa:

  • ulei de masline
  • 16 frunze proaspete de salvie
  • 2 cepe rosii, tocate
  • 2 tije de telina, tocate
  • 2 morcovi, tocati
  • 4 catei de usturoi tocati
  • 2 fire de rozmarin proaspat (doar frunzele)
  • 1/2 ardei chili rosu, fara seminte, tocat marunt
  • 2 kg de dovleac de placinta, taiat bucati
  • 2 litri de supa de pui
  • ulei de masline extravirgin

Pentru crutoane:

  • ulei de masline extravirgin
  • 16 felii de ciabatta
  • 1 bucata parmezan

                                     

Mod de preparare:

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Scoate-le pe un servetel de hartie. In uleiul care a ramas, pune la prajit ceapa, telina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili si asezoneaza-le cu sare si piper. Lasa-le 10 minute, pana se inmoaie putin ingredientele, apoi adauga dovleacul si supa si lasa toate legumele sa fiarba 30 de minute. Dupa ce au fiert, mixeaza-le la blender, pana obtii un piure. Subtiaza crema obtinuta cu supa ramasa in oala in care au fiert legumele.

Prepara crutoanele. Toarna ulei de masline extravirgin pe bucatile de ciabatta, presara parmezan peste ele si pune-le intr-o tigaie incinsa, fara ulei, sa se perpeleasca pe toate partile, pana se rumenesc.

Supa se serveste cu crutoane si frunze prajite de salvie pe deasupra.



Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului