Ciorbe & Supe

#ciorba taraneasca de vita #ciorba de vita # retete vita # retete ciorba #ciorbe

Cea mai buna reteta de ciorba taraneasca de vita

Ciorba de vita este foarte gustoasa si usor de preparat. Desi multi fug de carnea de vita, deoarece se prepara greu, merita sa incerci macar o data aceasta reteta.

Ingrediente pentru ciorba taraneasca de vita

  • 1 kg rasol de vita cu os
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei
  • 1 radacina de telina
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 500 ml suc de rosii
  • bors pentru acrit (dupa gust)
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • sare

 

Cum se prepara ciorba taraneasca de vita

Curata rasolul de pielite, taie-l bucatele si pune-l la fiert in 2 l de apa cu sare.

Intre timp curata legumele si toaca-le marunt la robotul de bucatarie. Pune uleiul la incins intr-o tigaie si caleste legumele, pana incep sa se inmoaie usor.

Cand carnea este aproape fiarta adauga legumele peste rasol.

Lasa-le sa fiarba 20 de minute impreuna si adauga sucul de rosii. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Dupa ce da in clocot adauga bors dupa gust.

Intre timp bate ouale bine si incorporeaza faina in acestea.

Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute si adauga la sfarsit ouale batute, cu grija astfel incat sa se formeze mici fidelute. Dupa ce ouale sunt fierte bine adauga leusteanul tocat marunt si stinge focul.

Lasa ciorba “sa se odihneasca” timp de 10-15 minute inainte de a o servi.

Cum se serveste ciorba taraneasca de vita

Serveste ciorba taraneasca de vita cu paine de casa, proaspat scoasa din cuptor.

Sursa foto: papizza.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.