Ciorba de peste (ciorba pescareasca) este un preparat rustic si gustos, indicat atunci cand dispunem de peste proaspat, acesta fiind unul dintre produsele cele mai sanatoase. Ciorba de peste poate fi servita atat rece, cat si calda.
Ingrediente pentru ciorba de peste
- 2 kg Capete si cozi de peste
- 500 gr Morcovi
- 500 gr Ceapa
- 1 si ½ kg Rosii
- 100 gr Pasta de rosii
- 100 gr Telina
- 50 gr Leustean
- 200 ml Ulei
- 200 ml Otet
-
Sare dupa gust
Cum se prepara ciorba de peste
Pentru inceput, taie marunt morcovii, ceapa, si telina. Pune o tigaie cu ulei la incins si caleste amestecul de zarzavat . Dupa ce l-ai calit, transfera zarzavatul intr-o oala in care apa fierbe. Adauga sare dupa gust. Dupa ce zarzavatul este aproape fiert, poti sa adaugi capetele si cozile de peste, curatate si spalate bine. Dupa ce fierb cinci minute se adauga rosiile decojite si taiate marunt sau date prin razatoarea mare, apoi se mai lasa la fiert zece minute si se adauga leusteanul tocat.
Se mai da intr-un clocot, se inchide focul si se toarna otet dupa gust.
Cum se serveste ciorba de peste
Ciorba de peste poate sa fie servita atat rece, cat si calda. Se serveste alaturi de mamaliga si ardei iute .
Sursa foto : penzeysone.com