Ciorba de potroace este una dintre preferatele romanilor. Potrivita in special dupa petrecerile cu multa bautura, aceasta ciorba este revigoranta si gustoasa.
Ingrediente pentru ciorba de potroace
- 1 kilogram tacamuri de pui
- 300 grame pipote
- 50 grame orez
- 50 grame radacina de patrunjel
- 50 grame pastarnac
- 300 grame rosii
- 100 grame morcovi
- 50 grame telina
- 3 cepe
- 50 grame bulion
- leustean
- sare
- piper.
Cum se prepara ciorba de potroace
Intr-o oala, opararesti tacamurile de pui si pipotele. Apoi le scurgi si le pui la fiert. Intre timp, cureti legumele si le tai cubulete. Tai rosiile marunt. Dupa ce ai tocat toate legumele le adaugi peste tacamurile de pui. Lasi sa fiarba pana cand este gata.
Catre final, adauga orezul si rosiile tocate marunt. Mai lasa ciorba sa fiarba 10 minute la foc mic.
Cum se serveste ciorba de potroace
Ciorba de potroace se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra. Mai poti adauga si otet si smantana.