Ciorbe & Supe

#ciorba radauteana de pui #ciorba de pui radauteana #reteta ciorba de pui radauteana #reteta ciorba radauteana #reteta ciorba #ciorba radauteana

Ciorba de pui radauteana, un deliciu in zilele de toamna

Ciorba de pui radauteana este simplu de preparat, dar foarte gustoasa. Este un deliciu in zilele racoroase de toamna, alaturi de un ardei iute si paine proaspat scoasa din cuptor. Iata cat de usor este de preparat.

Ingrediente pentru ciorba de pui radauteana

  • 500g pui (pulpe sau piept)
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac si/sau patrunjel
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 1/3 radacina de telina
  • 3 galbenusuri
  • 400 grame iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 5-6 linguri de smantana
  • otet, dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare

Cum se prepara ciorba de pui radauteana

Curata legumele de coaja si spala-le bine. Spala si pieptul de piele.

Intr-o oala in care ai adaugat trei litri de apa, adauga puiul si legumele si lasa-le la fiert pana cand sunt bine patrunse iar puiul se desprinde cu usurinta de pe oase. Adauga sare dupa gust.

Cand s-au fiert, scoate legumele si carnea si lasa-le sa se raceasca putin, apoi taie-le marunt. Adauga apoi carnea si legumele inapoi in supa si lasa totul sa fiarba la foc mic.

Intre timp, intr-un bol amesteca foarte bine, pana la omogenizare, iaurtul cu galbenusurile. Adauga apoi cateva linguri de supa, pana cand compozitia devine lichida, apoi toarn-o peste supa si amesteca bine.

Adauga otet dupa gust si asezoneaza cu sare daca este nevoie. Pentru gust poti adauga putin piper proaspat macinat.

Piseaza usturoiul foarte bine, astfel incat sa obtii o pasta fina. Adauga-l peste supa si lasa-l sa dea intr-un clocot. Stinge apoi focul si adauga mararul tocat marunt.

Cum se serveste ciorba de pui radautean

Serveste ciorba de pui radauteana calda, alaturi de paine de casa proaspata.

Sursa foto: eatermagazine.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.