Salata verde este alimentul minune al primaverii si poate fi consumata atat ca garnitura, cat si de sine statatoare, dar si sub forma de ciorba.
Salata verde are multiple beneficii
O sursa importanta de vitamine, in special vitamina A, salata verde este extrem de sanatoasa. In plus, continutul ridicat de vitamina C o face un adjuvant uimitor pentru imunitate in sezonul virozelor si al alergiilor.
Doamnele care vor sa inceapa deja sa isi pregateasca corpul pentru plaja pot consuma in voie acest deliciu verde al naturii, care contine doar 15 calorii la suta de grame. Ea poate fi inclusa in salate, sandvisuri sau aperitive, dar te poti bucura de ea si intr-o ciorba gustosa si sanatoasa.
Cum prepari ciorba de salata
Ai nevoie de doua salate verzi proaspete, o ceapa mare, doi morcovi, jumatate de telina si o lamaie mare.
Ceapa, morcovii si telina se spala, se taie cubulete si se pun la fiert.
Salata se spala frunza cu frunza, pentru a indeparta orice urma de pamant si eventuale insecte ori melci. Acestea se adauta peste legume cand au dat in clocot, tocate sau rupte cu mana. Cand tot ce este oala clocoteste din nou se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, inainte de a se stinge focul si de a se servi ciorba.
Cine doreste, o poate manca impreuna cu o lingura de smantana sau de iaurt.