Ciorbe & Supe

# galuste de gris #supa cu galuste #galuste pufoase

Cum faci cele mai pufoase galuste cu gris. Nu le vei mai gresi niciodata

Supa cu galuste se prepara rapid in orice anotimp, iar vara, cand vrei sa gatesti ceva usor si gustos este oricand o optiune. Galustele de gris sunt, insa, o provocare si pentru cele mai iscusite gospodine, cu toate ca par foarte simplu de facut.

 

Secretul celor mai pufoase galuste de gris

Desi supa cu galuste ne aminteste mereu, invariabil, de copilarie, multe gospodine evita acest preparat delicios si simplu de facut din cauza ca nu mereu nimeresc compozitia pentru galuste pufoase.

Desi se fac simplu, cu ou si gris, fara prea multa bataie de cap, de multe ori acestea is ba prea tari, ba prea moi si se "destrama" in supa.

Nu te mai feri de supa cu galuste, pentru ca iti spunem ingredientul surpriza care va schimba gustul si textura acestora. Unul dintre secretele celor mai pufoase galuste ese sa folosesti un gris de buna calitate, cu o granulatie uniforma. Desi ai crede ca grisul fin este cel mai potrivit, acesta va face, insa, ca galustele sa iasa foarte tari.

Ingredientul banal care face cele mai bune galuste

Reteta celor mai bune galuste de gris are, insa, si un ingredient secret si extrem de banal: sarea!

Bate bine un ou de 70 de grame, adauga treptat grisul (70 gr), iar dupa ce ai amestecat deja destul de bine adauga si sarea, pentru ca galustele sa aiba un gust si mai bun decat pana acum. Cand amestecul este omogen, lasa-l sa se linisteasca 10 minute, pentru ca grisul sa se umfle pana se formeaza o pasta densa.

Inainte de a pune galustele in supa, asigura-te ca supa este fierbinte. Foloseste o lingura inmuiata in prealabil in supa si adauga incet in oala cate putin din compozitie, in functie de cat de mari vrei sa iasa galustele. Recomandat ar fi sa nu pui mai mult de trei sferturi din lingura, pentru ca galustele sa se umfle si sa fiarba bine.

Supa trebuie sa mai fiarba inca 10 minute dupa ce ai adaugat galustele, iar apoi oala trebuie luata de pe foc si lasata sa se mai raceasca inainte de a fi servita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare