Ciorbe & Supe

#semnal de alarma #medici #leustean #ciorba

De ce nu este bine sa pui leustean in ciorba. Iata ce efect periculos poate avea asupra organismului

Leusteanul are numeroase beneficii pentru sanatate, insa medicii trag un semnal de alarma in privinta acestuia. Specialistii avertizeaza ca leusteanul poate avea un efect periculos asupra sanatatii.

 

Bogat in quercetina, leusteanul este unul dintre cele mai active flavonoide prezente in regnul vegetal, ce are o puternica actiune anti-oxidanta, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-aterogenetica si proprietati anti-cancerigene. Cu toate acestea, nu este indicat anumitor persoane.

Potrivit analizelor facute, leusteanul poate avea un efect iritativ, daca este consumat in cantitati mari si pe perioade indelungate, in infectiile renale. De asemenea, leusteanul nu se foloseste in perioada sarcinii si se foloseste in cantitati moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) in timpul alaptarii.

Cu toate acestea, efectele pozitive ale leusteanului nu pot fi constestate. Cu un continut mare de uleiuri volatile aromatice, vitaminele A si C, dar si cumarina prezenta in frunze, leusteanul poate fi benefic in caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoza, astm, favorizeaza reducerea tumorilor si a inflamatiilor si suprima pofta de mancare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului