Ciorbe & Supe

#retete supe crema #supa crema #supa

Doua retete de supa crema pe care le vei adora

Pentru zilele reci de iarna, supele gustoase si consistente sunt ideale. Sunt hranitoare, te ajuta sa te incalzesti rapid si iti dau energie pentru tot restul zilei. Incearca doa retete de supa crema pe care le vei adora. Se prepara simplu, din cat mai multe legume proaspete si din alte cateva ingrediente pe care le vei gasi foarte usor. Cele doua supe crema se potrivesc in orice moment al zilei. Iata cum se prepara!

Supa crema de cartofi cu kale si chorizo

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 4 cepe de marime medie, taiate felii
  • 4 tulpini mari de telina, taiate felii
  • 8 cani supa de pui
  • 3 cartofi de marime medie
  • 60 de grame de chorizo spaniel, tocat marunt
  • 150 de grame de varza kale (funze)
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca pune 2 linguri de ulei de masline, ceapa, telina si sare. Lasa-le pe foc 10 minute pana cand ceapa se rumeneste, amesteca din cand in cand. Adauga supa si cartofii. Lasa la foc mare pana cand incepe sa fiarba, apoi redu temperatura. Mai lasa totul sa fiarba 20 de minute sau pana cand cartofii devin moi, amestecand din cand in cand.

Intre timp, intr-o tigaie, pune chorizo impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si lasa-l 8 minute, pana cand toata grasimea se topeste si chorizo devine crocant. Lasa-l deoparte.

Cand cartofii s-au inmuiat, adauga in cratita si frunzele de varza kale si mai lasa pe foc inca 5 minute. Apoi, paseaza toate ingredientele cu blenderul pana cand devine o crema fina. Pune din nou amestecul in cratita. Adauga sucul de lamaie si putin piper. Pentru a servi supa, pune deasupra mixul de chorizo si ulei.

Supa de ardei copti

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 700 grame de ardei rosu copt si curatat
  • 1 conserva de naut
  • 1 litru de supa de pui sau de legume
  • 2 linguri otet

Pentru ornare:

  • migdale prajite,
  • ceapa verde,
  • coriandru tocat

Mod de preparare

Pune la incins intr-un vas ulei de masline, ceapa si usturoiul, sare si piper. Lasa-le pe foc 5 minute, amestecand ocazional. Adauga si coriandru si mai lasa un minut. Adauga ardeii copti, nautul si supa. Acopera vasul cu un capac si lasa totul sa fiarba. Dupa 5 minute de cand incepe sa fiarba, ia cratita de pe foc si adauga otetul balsamic.

Paseaza apoi supa cu un blender pana cand devine un amestec cremos. Serveste supa ornata cu bucati de migadale prajite, felii de ceapa verde si coriandru.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.