Ciorbe & Supe

#bucatari celebri #supa de mazare # supa crema de mazare #ina gartner

Gateste cu Ina Garten: Supa crema de mazare cu menta, un preparat savuros si racoritor de vara

Serialul Bucatari celebri, initiat de Acasa.ro s-a adaptat temperaturilor din sezonul cald. Astazi, am scotocit printre retetele spectaculoase ale unuia dintre cele mai cunoscuti chefi americani, Ina Garten, si am selectat pentru tine un preparat savuros si racoritor, cu ajutorul caruia sa tii mai usor piept caldurii toride de afara. Invata de la Contesa Desculta sa prepari o delicioasa reteta de sezon: supa crema racoritoare de mazare cu menta!

Supa crema de mazare cu menta

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 2 cesti de praz tocat marunt
  • 1 ceasca de ceapa tocata marunt
  • 4 cesti de supa de pasare
  • 5 cesti de mazare proaspata sau congelata
  • 2/3 ceasca de frunze proaspete de menta, tocate marunt
  • 2 linguri de sare kosher
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 ceasca smantana
  • 1/2 ceasca arpagic proaspat tocat
  • crutoane cu usturoi (pentru servire)

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o oala mare si caleste prazul si ceapa in el. Acopera oala cu un capac si lasa legumele sa se caleasca timp de 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adauga supa de pasare si da focul mai tare. Cand ajunge la punctul de fierbere, adauga mazarea si las-o sa fiarba aproximativ cinci minute, sau pana cand boabele de mazare se inmoaie. Stinge focul, adauga sarea, piperul si menta proaspat tocata.

Introdu mazarea in blender si mixeaz-o pana devine piure. Subtiaza pasta obtinuta cu supa in care au fiert legumele, pana obtii o crema. La sfarsit, adauga smantana si arpagicul tocat marunt. Serveste supa cu crutoane aromate cu usturoi.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "Contesa Desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: recipehub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare