Ciorbe & Supe

#ciorbe #reteta ciorba # ciorba de vacuta

Reteta ciorbei de vacuta cu care nu vei da gres vreodata

Ciorba de vacuta se numara printre felurile de mancare nelipsite din bucataria traditionala romaneasca, si pe buna dreptate! Este sanatoasa, nutritiva, usor de gatit si absolut delicioasa! Carnea de vita are un continut bogat in vitamina B care ajuta la formarea celulelor rosii, zinc si magneziu necesare pentru sustinerea proceselor metabolice si cresterea imunitatii, fier si proteine.

Pentru 4 litri de ciorba ai nevoie de:

  • 500 – 600 grame de carne de vita (rasol sau pulpa)
  • radacinoase: 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 2 cepe
  • 200-300 grame de conopida
  • 200-300 grame de fasole verde pastai
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 rosii decojite
  • leustean proaspat sau uscat
  • sare, piper
  • doua lingurite Vegeta Bors cu Smantana (10 g pentru 3,5 litri de ciorba)

Pune carnea la fiert in apa rece cu sare, iar intre timp pregateste radacinoasele. Taie ceapa marunt, iar telina, patrunjelul si morcovii in cuburi.

Cand lichidul da in clocot, indeparteaza cu grija spuma de cateva ori. Cand nu se mai formeaza spuma, verifica carnea cu o furculita: daca aceasta intra in carne, se pot adauga radacinoasele.

Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp in care poti pregati restul de legume – conopida, fasole verde, ardei si cartofi. in functie de preferintele fiecaruia, acestea pot fi inlocuite cu varza alba, mazare boabe, gulie sau dovlecel. Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate poti adauga conopida, ardeiul si fasolea verde.

Mai verifica o data gradul de fierbere al carnii, iar daca furculita intra usor in ea, scoate-o si las-o sa se raceasca putin, dupa care taie-o in cuburi si adauga zeama care fierbe.

Cand legumele sunt aproape fierte, adauga si cartofii, apoi rosiile fara pielita, taiate in cuburi. La sfarsit adauga verdeata tocata marunt si Vegeta Bors (dizolvat in prealabil in putina zeama de la ciorba), bogat in legume uscate natural, tarate din cel mai bun grau, porumb si leustean pentru un gust intens si mai multa savoare. Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.