Profita de zarzavatul proaspat pentru a face o supa- crema , hranitoare si potrivita pentru perioada de post. In zilele in care nu postesti o poti combina cu o lingura de smantana.
Ingrediente pentru supa crema de zarzavat
- 2 cani zarzavat, la alegere
- ¼ cana ceapa taiata
- 1/3 cana telina taiata
- 1 catel de usturoi, maruntit
- 1 frunza de dafin
- 2 cani supa de legume
- 2 linguri faina
- 1 lingura ulei
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara supa crema de zarzavat
Pentru zarzavat foloseste tot ceea ce-ti place. Alege morcovi, cartofi, praz, rosii, patrunjel sau orice altceva.
Pune intr-o tigaie zarzavatul cu ceapa, telina, usturoiul si dafinul. Pune sare si piper, apoi toarna peste ele supa de legume si o cana de apa. Pune supa la fiert, pana da in clocot, apoi da focul mai mic, acopera si las-o sa se faca pana cand legumele s-au inmuiat. Toarna continutul din cratita intr-o sita, pentru a separa zeama de zarzavat.
Cu un blender fa o crema din legume. Adauga jumatate din cantitatea de zeama si amesteca din nou.
Intr-o tigaie pune ulei si faina, amestecand pentru a obtine un sos, apoi toarna-l in blender, peste pasta de legume. Pune inapoi supa pe foc, amestecand mereu, pentru omogenizare.
Cum se serveste supa crema de zarzavat
Se serveste calda.