Incearca o mancare calda din bucataria franceza: supa de ceapa cu vita . Acest preparat este hranitor, potrivit pentru un pranz in zilele friguroase.
Ingrediente pentru supa frantuzeasca de vita cu ceapa
- 1 lingura unt
- 8 cani ceapa feliata
- 1 cana vin alb sec
- 1 cana suc de mere
- 4 cani supa de vita
- 1 cana consomme de vita
- 12 felii de paine (frantuzeasca)
- 1 cana branza Jarlsberg sau svaiter, ras
-
2 linguri patrunjel tocat.
Cum se prepara supa frantuzeasca de vita cu ceapa
Topeste untul si pune ceapa. Acopera si prajeste pana cand devine maronie, amestecand ocazional. Toarna vinul si sucul de mere, apoi lasa la fiert pana da in clocot. Fierbe, neacoperit, 10 minute, pana cand lichidul se reduce cu jumatate de cana. Adauga supa de vita si consomme-ul si fierbe iar pana da in clocot. Da coul mai mic si fierbe, fara capac, 15 minute.
Prajeste painea in cuptor pana devine aurie. Toarna supa in farfurii adanci din lut, pune cate 2 felii de paine, 1 1/2 linguri branza rasa si patrunjel. Da 3 minute la cuptor pana se topeste branza.
Cum se serveste supa frantuzeasca de vita cu ceapa
Se serveste fierbinte.
Sursa foto: foodnetwork.com