Ciorbe & Supe

#storceag #ciorba #peste

Storceag, ciorba de peste alb ca la Sfantul Gheorghe

Storceagul este o ciorba de peste care se prepara doar in satul Sfantul Gheorghe din Delta. Acest fel de mancare este de origine ucrainieana, preparat de pescarii din Delta Dunarii. Aceasta ciorba se prepara numai din peste alb si se drege cu smantana. Rezultatul este unul delicios si savuros.

 

Ingrediente pentru storceag

 

  • un kilogram carne de peste alb
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame smantana
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • marar
  • sare
  • piper.


Cum se prepara storceagul

 

Se pun la fiert 2 - 3 litri de apa. Se adauga sare si piper. Se taie toate legumele cat mai marunt. Carnea de peste trebuie sa fie dezosata. Pestele folosit este recomandat sa fie peste alb, morun, nisetru, cega. Carnea de peste se taie in cuburi de marime medie.

Cand apa da in clocot se adauga pestele. Se lasa sa fiarba timp de 15 - 20 de minute. Se adauga apoi si legumele si se mai lasa la fiert inca 30 de minute, la foc potrivit. Cat timp fierbe ciorba, se amesteca intr-un castron smantana cu ouale.

Cand ciorba este aproape fiarta, se drege cu smantana. Se amesteca bine si se stinge focul.  Se presara si mararul tocat.

 

Cum se serveste storceagul

 

Storceagul se serveste cald, dres cu smantana si marar tocat.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.