Ciorbe & Supe

# supa de usturoi #supa vindecatoare #reteta supa #supa

Supa care te scapa de gripa si raceala intr-o zi

Odata cu venirea toamnei si lasarea frigului incep sa apara tot mai multe cazuri de raceli si viroze. Ei bine, pe langa ceaiurile clasice, la inceputul unei raceli poti consuma o supa de usturoi care te va face sa te simti mai bine dupa numai o zi.

Ingrediente:

  • 50 de catei de usturoi, curatati de coaja;
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu unt
  • 2 cepe rosii mari, taiate cubulete
  • 2-3 crengute de cimbru verde
  • 6 cani cu supa de pui
  • ierburi proaspete sau uscate pentru gust
  • 1 cana smantana
  • crutoane de paine

Cum se prepara

Intr-o tava pregateste o “barcuta” incapatoare din folie de aluminiu si tapeteaz-o cu hartie de copt. Adauga cateii de usturoi, uleiul si impatureste totul in hartie de copt si folie de aluminiu.

Coace cateii de usturoi timp de aproximativ 60-90 de minute.

Separat, intr-o oala adauga untul si soua linguri de ulei. Cand untul se topeste adauga ceapa si caleste-o timp de 10 minute, sau pana se inmoaie foarte bine.

Cand usturoiul este gata pune-l peste ceapa, stinge focul si adauga ierburile aromatice si cimbrul. Amesteca bine si lasa-le la infuzat pana cand compozitia se raceste.

Scoate apoi crengutele de plante din compozitie si pune restul intr-un blender. Adauga smantana lichida si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Toarna poi totul in oala si da supa intr-un clocot. Adauga sare si piper dupa gust.

Serveste supa alaturi de crutoane de paine.

 Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare