Ciorbe & Supe

#supa #crema #cartofi #supa crema #legume #reteta #culinar

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi este una dintre cele mai usoare supe pe care le poti gati pe tot timpul anului. Crema de cartofi este foarte simplu de preparat, ci si foarte hranitoare. In plus, poate fi transformata si in supa-crema de mancat in timpul postului, inlocuind laptele si untul cu apa, respectiv margarina .

Ingrediente pentru supa crema de cartofi:

  • 4-5 cartofi
  • 2-3 morcovi, curatati taiati cubulete
  • 1 cana de supa (obtinuta fie din amestecul de supa si apa fierbinte , fie din fierberea legumelor)
  • 4 linguri de unt
  • 1 ceapa medie, taiata marunt
  • 8 cani de lapte
  • 2 cani de smantana
  • 1 lingura de sare
  • 1 varf de rozmarin, salvie si sovarf
  • 1 lingurita de sare cu aroma de usturoi.

Cum se prepara supa crema de cartofi:

  • Spala cartofii bine si curata zonele inchise la culoare, dar nu ii curata de piele.
  • Taie-i cubulete si aseaza-i inpreuna cu morcovii si o cana de supa obtinuta amestecand apa fierbinte cu concentrat de legume sau gaina, intr-o cratita de 3 litri.
  • Acopera cratita si las-o la fiert, la flacara medie, pentru 5-7 minute. Da focul la mai mic si lasa sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat, pentru aproximativ 20-30 de minute. Atentie insa ca mai ales in cazul cartofilor, acestia sa nu devina precum o gelatina .
  • Intr-o alta cratita pune la topit untul, pana cand face bulbuci. Adauga ceapa si prajeste-o la foc iute pana cand se inmoaie.
  • Adauga laptele, smantana si condimentele.
  • Lasa amestecul la foc mediu pana cand se incalzeste foarte tare, fara a-l lasa sa fiarba.
  • Adauga mixtura de cartofi peste amestecul de lapte fierbinte. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic pentru cel putin 30 de minute.

Cum se serveste supa-crema de cartofi:

  • Se serveste fierbinte.
  • Inainte de a o servi, pune deasupra in fiecare farfurie 1-2 frunzulite de patrunjel si un coltisor de unt.


Pofta buna!
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.