Ciorbe & Supe

#culinar #retete #supa #dovleac

Supa crema de dovleac

Supa de dovleac este un preparat sanatos si dietetic raspandit in intreaga lume. Aceast preparat se potriveste perfect cu zilele friguroase de toamna. Chiar daca nu esti un impatimit al supelor, gustul exotic si putin dulceag al acesteia cu siguranta te va cuceri.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • O jumatate de kg dovleac;
  • 1 ceapa mare sau doua mai mici;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1-2 morcovi;
  • 1 telina (de marimea unui mar);
  • 1 lingurita ulei de masline;
  • 250 g smantana fina;
  • 1 lingura de unt;
  • 120 ml vin alb;
  • 500 ml supa de pui ;
  • patrunjel;
  • iute;
  • Un sfert de lingurita de curry ;
  • sare;
  • piper.

Cum se prepara:

  • Curata dovleacul, morcovii si telina si taie-le in cubulete de marime potrivita;
  • Pune morcovul si telina la fiert, intr-o oala cu supa de pui;
  • Ceapa si usturoiul se toaca marunt;
  • Intr-o tigaie, pune uleiul de masline si adauga ceapa,usturoiul si praful de curry;
  • Cand ceapa s-a inmuiat si incepe sa se rumeneasca, adauga dovleacul si lasa-l la calit 1, 2 minute, amestecand continuu;
  • Stinge compozitia cu vin si mai lasa-o pe foc 30 secunde, avand grija sa nu se prinda;
  • Adauga amestecul de mai sus in supa care fierbe si, daca este necesar, completeaza cu supa de pui sau apa;
  • Cand legumele s-au fiert foarte bine, stinge focul si las-o putin la racit, apoi paseaza legumele cu ajutorul blenderului sau al ustensilei de pasat cartofi, astfel incat sa obtii o crema omogena;
  • Adauga untul si smantana si pune compozitia pe aragaz , la foc mediu;
  • Asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei iute, dupa gust;
  • Lasa supa sa fiarba cateva minute, adauga patrunjelul tocat marunt, apoi stinge focul.

Cum se serveste:

  • se serveste calda, cu crutoane;
  • Pentru aspect, pune deasupra o lingura de smantana si orneaza cu frunze de ceapa verde sau cu frunze intregi de patrunjel ori busuioc.


Citeste si:

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.