Ciorbe & Supe

# supa dovleac # retete halloween #halloween #dovleac

Supa crema de dovleac si linte pentru Halloween

Fie ca sculptezi alaturi de cei dragi un dovleac de Halloween, sau doresti pur si simplu sa prepari o supla de dovleac delicioasa, avem cea mai buna reteta pentru tine. In plus, se prepara foarte usor.

Ingrediente:

  • O lingura si jumatate de ulei de masline
  • Doua cepe, tocate marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800 g de pulpa de dovleac taiata cubulete
  • Semintele de la dovleac
  • 100 g de linte rosie, cantarita cruda
  • 2-3 lingurite de cimbru
  • 1 l supa de legume, fierbinte
  • un varf de cutit de sare
  • un varf cutit de zahar
  • 50 g de smantana pentru gatit

Cum se prepara:

Pune la incins o oala incapatoare. Adauga o lingura de ulei si ceapa si caleste-o pana devine aurie. Adauga usturoiul, pulpa de dovleac, lintea si cimbrul, apoi toarna supa de legume fierbinte. Asezoneaza cu sare si piper si acopera totul. Lasa sa fiarba timp de 20-25 de minute, pana cand lintea si legumele sunt moi.

Intre timp, spala semintele de dovleac. Indeparteaza pulpa de pe acestea si usuca-le bien folosind servete de bucatarie de unica folosinta. Intr-o tigaie incinsa adauga semintele impreuna cu uleiul ramas si caleste-le pana incep sa sara si sa explodeze. Este important sa amesteci continuu in tit acest timp. Cand semintele au un aspect de nuca si sunt prajite, adauga un praf de sare si un varf de cutit de zahar si amesteca bine.

Cand legumele sunt bine fierte paseaza totul la blender sau intr-un robot de bucatarie. Pune supa inapoi in oala si adauga smantana pentru gatit. Da totul intr-un clocot si adauga sare si piper dupa gust.

 Serveste supa fierbinte, cu o lingura de smantana lichida si seminte prajite pe deasupra.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului