Ingrediente pentru supa crema de dovleac si morcov
- 1 dovleac de marime medie (dovleac placintar)
- 6 fire de cimbru, proaspete
- 4 fire de salvie, proaspete
- 2 linguri frunze de salvie, toacate marunt
- ¼ lingurita piper cayenne
- ¼ lingurita scortisoara
- sare
- piper
- 1 ceapa alba, mare
- 3-4 morcovi
- 1 tija de telina
- 1 lingura ulei de masline
- ¼ lingurita paprika
- smantana pentru gatit (dupa gust)
Cum se prepara supa crema de dovleac si morcov
Curata legumele de coaja si indeparteaza semintele din interiorul dovleacului. Spala bine semintele de orice urma de pulpa si lasa-le sa se usuce.
Taie dovleacul cubulete si procedeaza la fel si cu morcovii, avand grija sa-i asezi in vase diferite.
Cu ajutorul unei ate speciale, pentru gatit, leaga crengutele de salvie si cimbru impreuna, pentru a forma un buchetel.
Intr-o oala incapatoare, adauga piperul cayenne, scortisoara, cinci cani de apa, sare si piper. Amesteca bine, apoi adauga dovleacul, buchetelul de ierburi aromatice, ceapa, morcovii si telina. Amesteca bine si lasa totul sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine patrunse.
Lasa supa sa se raceasca, scoate ierburile din aceasta si paseaz-o folosind blenderul, pana obtii un piure. Adauga supa inapoi in oala si incorporeaza smantana, dupa gust. Lasa supa sa dea intr-un clocot si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Inainte de a servi supa, incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga semintele de dovleac. Caleste-le timp de 3-4 minute, apoi adauga paprika si putina scortisoara, precum si salvia tocata. Continua sa calesti totul timp de 2-3 minute, sau pana cand semintele devin crocante.
Cum se serveste supa crema de dovleac si morcov
Serveste supa crema de dovleac si morcov calda, decorata cu semintele aromate. O poti servi cu crutoane sau paine prajita.
Sursa foto: lifewiththecrustcutoff.com