Ingrediente pentru supa crema de fasole neagra
- 4 cani de supa de legume
- 2 conserve fasole neagra
- 1 conserva porumb
- 1 cutie suc de rosii
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 morcovi
- 2 linguri boia dulce
- 1 lingurita chimen
- piper
- smantana
Cum se prepara supa crema de fasole neagra
Caleste intr-o tigaie cu putin ulei ceapa, usturoiul si morcovii taiate marunt. Cand legumele au devenit transparente, adauga boiaua si chimenul macinat. Amesteca timp de un minut, dupa care adauga supa, boabele de fasole si cele de porumb, sucul de rosii si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mediu 15-20 de minute. Cand s-a fiert, mixeaz-o cu un blender pana obtii o crema fina.
Cum se serveste supa crema de fasole neagra
Cupa crema de fasole neagra se serveste calda, cu o lingura de smantana deasupra si cu patrunjel verde proaspat tocat.
Sursa foto: shesinthekitchen.blogspot.com