Supa-crema de morcovi este o supa delicioasa si cremoasa, ideala pentru masa de pranz. Daca o servesti alaturi de cateva bulete de branza, in locul clasicelor crutoane, vei obtine o aroma care iti va satisface pe deplin papilele gustative.
Ingrediente pentru supa-crema de morcovi cu bulete de branza:
- 300 g morcovi
- 2 cartofi potriviti
- 1 telina
- 1 ceapa
- 1 bucatica de sorici
- 50 ml de ulei de masline
- 1 l apa clocotita
- 10 bulete pentru profiterol
- 4 linguri de parmezan ras
Cum se prepara supa-crema de morcovi cu bulete de branza:
Curata cartofii si morcovii si taie-i bucati mari. Taie si ceapa, si telina bucati mai mari, apoi incinge ulei intr-o cratita si prajeste putin soriciul. Adauga peste el ceapa si telina si caleste-le inca 5 minute. Scoate soriciul din cratita si pune cartofii si morcovii si lasa-le sa se inabuse putin. Toarna peste ele apa si lasa-le sa fiarba. Dupa ce au fiert, paseaza-le la blender.
Unge buletele cu putin ulei si trece-le prin parmezan, apoi gratineaza-le 5 minute.
Cum se serveste supa-crema de morcovi cu bulete de branza:
Supa-crema de morcovi se serveste cu cateva bulete de branza, stropita cu putin ulei de masline.
Sursa foto: peasandcrayons.com