Ingrediente:
- 500 g morcovi
- 3 cartofi
- o ceapa galbena, mare
- 250 ml smantana pentru gatit
- ulei de masline
- sare
- piper negru
- seminte de rodie
- seminte de susan negru
- fulgi de ardei iute
Cum se prepara:
Curata ceapa, cartofii si morcovii de coaja. Spala-i bine si toaca-i cubulete egale.
Adauga ulei de masline intr-o oala si soteaza legumele timp de cateva minute (sau pana cand ceapa incepe sa devina translucida). Adauga apoi apa cat sa acopere legumele si asezoneaza cu sare si piper.
Acopera oala si lasa legumele sa se inabuseasca, la foc mic. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Daca este necesar, mai adauga apa fierbinte (o poti fierbe separat, intr-un ibric).
Cand legumele sunt fierte, paseaza-le pana obtii un piure. Adauga apoi smantana pentru gatit si adu totul la punctul de fierbere. Daca este necesar mai adauga sare si piper dupa gust.
Serveste supa cu fulgi de ardei iute, seminte de rodie si susan negru pe deasupra.