Ingrediente pentru supa crema de morcovi si mere
- 700 grame morcovi
- 3 mere mari (de preferat acrisoare)
- 1 ceapa mare, taiata in doua
- 1 cana smantana
- 2 cani supa de pui
- 1 ceasca cidru de mere
- 3-4 crengute proaspete de cimbru
- sare
- piper
Cum se prepara supa crema de morcovi si mere
Curata morcovii si taie-i in sferturi. Curata merele de coaja, indeparteaza cotorul si taie-le cubulete.
Pune morcovii, ceapa si merele intr-o oala si adauga supa peste ele. Lasa-le sa dea in clocot si adauga cimbrul si cidrul de mere. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Stinge focul si lasa supa sa se raceasca timp de 20-30 de minute.
Indeparteaza crengutele de cimbru si adauga legumele in blender impreuna cu jumatate din cantitatea de zeama. Mixeaza-le bine pana cand obtii o crema spumoasa. Continua sa aduagi zeama pana obtii consistenta dorita.
Pune supa inapoi in oala si las-o sa dea in clocot. Stinge focul, adauga smantana si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste supa crema de morcovi si mere
Serveste supa calda, cu crutoane de paine si parmezan ras pe deasupra.
Sursa foto: veggiecuisine.blogspot.com