Ingrediente pentru supa crema de telina
- 1 telina mare
- 2 morcovi
- 1 fir de praz (doar partea alba)
- 1 ceapa alba
- 3 cani si jumatate de supa de legume
- 250g ciuperci
- 4 linguri de ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara supa crema de telina
Taia ceapa marunt si caleste-o intr-o oala cu doua linguri de ulei, pana devina translucida. Adauga apoi morcovii si prazul taiate rondele si mai caleste totul timp de 30 de secunde, apoi adauga telina taiata cubulete. Amesteca bine si caleste totul timp de 5 minute.
Adauga apoi supa de legume si asezoneaza cu sare si piper. Lasa supa sa fiarba la foc mediu timp de 20-30 de minute sau pana se inmoaie legumele.
Intre timp, intr-o tigaie adauga restul de ulei si caleste ciupercile la foc mare pana devin rumene si usor crocante. Scoate-le apoi intr-o farfurie si asezoneaza-le cu sare si pieper.
Cand legumele s-au fiert se scot din supa, intr-un castron, pentru a se raci mai rapid. Se aduga apoi in blender si se paseaza pana se obtine o crema fina. La final se aduga supa in care au fiert pana se obtine densitatea dorita.
Adauga supa crema in oala si asezoneaza cu sare si piper fupa gust, daca este necesar si se mai da intr-un clocot.
Cum se serveste supa crema de telina
Serveste supa crema de telina cu ciuperci prajite pe deasupra si patrunjel tocat.
Sursa foto: cookmymind.blogspot.ro