Supa cu paine si branza este un preparat traditional italienesc, ideal pentru sezonul rece. Se prepara cu paine mai veche si branza matura de capra. Se serveste calda.
Ingrediente pentru supa cu paine si branza
- 700 ml supa de pui
- 50 grame unt
- 1 bagheta
- 400 grame branza de capra
- 1 ceapa tocata
- sare
- piper
Cum se prepara supa cu paine si branza
Pune la fiert supa de pui intr-o oala.
Unge cu unt o cratita si rupe bagheta in felii mici. Tapeteaza cratita cu un strat de bagheta, dupa care acoperi cu unul de branza. Continua sa asezi in straturi restul de paine si branza.
Deasupra toarna supa de pui si lasa pe foc timp de 30 de minute. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa timp de 10 minute. Scurge apoi bine ceapa si toana sosul rezultat peste supa. Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Cum se serveste supa cu paine si branza
Supa cu paine si branza se serveste cu patrunjel tocat.
Sursa foto: saveur.com