Daca vrei sa incerci o reteta deosebita si inedita, atunci trebuie neaparat sa gatesti dupa de broccoli cu branza. Rezultatul va fi unul delicios, pe placul tuturor celor care o vor gusta.
Ingrediente pentru supa de broccoli cu branza:
-
o capatana de broccoli proaspat, de aproximativ 500 de grame
-
2 cani de ceapa taiata
-
5 linguri de margarina sau unt
-
7 cani de zeama de pui (obtinuta fie din fierberea puiului, fie din dizolvarea unor cuburi de concentrat de pasare)
-
1 lingurita de oregano uscat si maruntit
-
Un sfert de cana de faina
-
2 linguri de mustar Dijon
-
Un varf de lingurita de piper
-
1 cana cu lapte
-
2 cani de branza rasa (Cedar sau tipuri asemanatoare; poate fi inlocuita si cu branza albastra ).
Cum se prepara supa de broccoli cu branza:
-
Taie infloresecnta de broccoli si imparte-o in bucati mici. Fierbe-le la foc mic in apa cu sare pentru 2 minute, scurge-le si pune-le in apa rece ca sa se opreasca din fiert apoi da-le deoparte.
-
Taie cozile in bucati mici si pune-le intr-o cratita. Adauga cepele taiate si 3 linguri de unt sau margarina in cratita si lasa-le sa se prajeasca la foc mic pentru 5 minute.
-
Adauga 3 cani de zeama de pui si 1 lingurita de oregano apoi lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.
-
Rastoarna amestecul fierbinte in vasul de la blender si amesteca-l pana cand devine o crema fina.
-
Pune in cratita cele 2 linguri de unt ramase, adauga deasupra faina si lasa-le sa fiarba impreuna pana cand devin o crema care face bule. Adauga mustarul si piperul apoi, pe rand crema fina din blender.
-
Continua sa o lasi sa fiarba, amestecand pana cand amestecul incepe sa faca bule.
-
Adauga laptele si branza si amesteca din cand in cand. Lasa-le sa fiarba pana cand s-a topit branza.
-
Adauga si bucatile de broccoli pe care le-ai dat deoparte anterior si lasa-le sa dea un clocot.
Cum se serveste supa de broccoli cu branza:
- Supa de broccoli cu branza se serveste calda.
Pofta buna!