supa de carne si legume constituie un preparat satios pentru sezonul de toamna. Poti folosi diverse legume si condimente pentru a da gust acestui preparat pe baza de carne de vita , taitei si cartofi.
Ingrediente pentru supa de carne si legume
- 1 ceapa, taiata;
- 2 morcovi, iatai;
- 1/2 ardei gras, verde, taiat marunt;
- 3 linguri ulei vegetal;
- 1 lingura piure de tomate;
- 1 l supa de vita;
- 50 gr taitei rosii;
- 175 gr carne de porc pentru carnati;
- 25 gr pesmet alb;
- 1/2 lingurita rozmarin proaspat, taiat;
- 1 mar gatit;
- 1 cartof taiat;
- arpagic proaspat;
- sare si piper.
Cum se prepara supa de carne
Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa, morcovii si ardeiul. Prajeste 3 minute pana cand legumele s-au inmuiat. Adauga rosiile pasate, supa si taiteii, apoi pune sare si piper dupa gust. Lasa la fiert pana da in clocot, da focul mai mic, acopera si fierbe 20 de minute.
Amesteca rozmarinul, carnea de porc si pesmetul pana obtii niste chiftele. Curata marul de coaja, apoi taie-l si adauga-l in supa, impreuna cu chiftelele si cartofii. Fierbe supa inca 25 de minute.
Cum se serveste supa
Se serveste cu arpagic presarat.
Sursa foto: howstuffworks.com