Ciorbe & Supe

#supa #ceapa #paine #parmezan

Supa de ceapa

Supa de ceapa este potrivita pentru serile racoroase. In combinatie cu parmezanul, supa are un gust savuros. Pentru aceasta supa poti folosi orice tip de paine doresti. De asemenea, parmezanul poate fi inlocuit cu branza de capra .
 

Ingrediente pentru supa de ceapa
 

  • 40 grame unt
  • 2 cepe, tocate
  • 1, 5 litri supa de vita
  • 200 ml apa rece
  • 50 ml vin rosu
  • 10 ml sos Worcestershire
  • patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • paine prajita
  • 100 grame parmezan ras
  • paprika
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara supa de ceapa
 

Intr-o oala pune la incins untul. Adauga ceapa si lasa la calit cateva minute. Amesteca continuu. Adauga supa de vita, apa, vinul, sosul Worcestershire, patrunjelul , foaia de dafin, paprika, sarea si piperul.

Lasa pe foc pana sa in clocot. Da apoi focul mai mic. Lasa supa pe foc timp de o ora. Scoate din supa frunza de dafin si patrunjelul. Pune supa in boluri rezistente la caldura. Aseaza deasupra felia de paine prajita si preasa parmezanul ras.

Aseaza bolurile de supa intr-o tava. Da tava la cuptor timp de 10 minute.
 

Cum se serveste supa de ceapa
 

Supa de ceapa se serveste calda, cu parmezan ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare