Ciorbe & Supe

#supa #craciun #curcan #sunca #reteta #culinar

Supa de Craciun cu sunca de curcan

Supa de Craciun este o supa usoara care ar putea inlocui traditionala ciorba de porc, ori pe cea de potroace , pentru ca este o supa nu doar foarte gustoasa, ci si destul de dietetica. Iar pentru ca aceasta reteta sa te tenteze intr-atat incat sa o si gatesti, iti vom spune si ca este usor de preparat.


Ingrediente pentru supa de Craciun:

  • 1 cutie (conserva) de fasole, prefarabil de culoare rosie
  • 1 cutie de suc de rosii sau bulion
  • 3 linguri de sos de chilli
  • 1 cana de cubulete de sunca de curcan
  • 1 cana orez alb
  • 1 cana de cubulete de telina
  • O jumatate de cana de cubulete de ardei gras
  • O legatura de ceapa verde , taiata cubulete (in timpul iernii poti gasi ceapa verde in supermarket-uri)
  • O lingura de patrunjel tocat
  • 4 cubulete de cuburi de concentrat de gaina (Maggi, Knorr etc.)
  • 4 cani de apa



Mod de preparare al supei de Craciun:

  • Taiati toate legumele si pregatiti-le pentru a le adauga in supa.
  • Intr-o oala mare, puneti patru cani de apa si cele patru cuburi de concentrat de gaina si lasati-le sa ajunga la punctul de fierbere.
  • Atunci cand apa (oala) incepe sa sfaraie adaugati pe rand restul ingredintelor.
  • Lasati sa fiarba pana cand orezul este bine fiert.

     

Mod de servire al supei de Craciun:

 

  • Este preferabil ca aceasta supa sa fie consumata calda.


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului