Daca anul acesta, de , ai renuntat la traditionala carne de porc si ai ales varianta mai sanatoasa, de friptura de , nu arunca . Foloseste-o la prepararea unei supe delicioase. O poti servi cu smantana si patrunjel tocat.
Ingrediente pentru supa de curcan pentru
- 2 tije de telina, tocate
- 2 cepe, tocate
- 2 morcovi, tocati
- 1 litru de apa
- sare
- piper
- cimbru
- 1 frunza de dafin
- 50 ml vin alb
- 500 grame carne de curcan fiarta
- carcasa de curcan
- 200 grame smantana.
Cum se prepara supa de curcan pentru masa de Craciun
Scoate toata carnea de pe carcasa de curcan. Taie carcasa de curcan in mai multe bucati si pune-le intr-o oala. Adauga apa, cat sa umpli jumatate din oala. Lasa oala pe foc, pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sa fiarba cateva minute.
Intr-o tigaie caleste telina, ceapa si morcovul, timp de 10 minute. Adauga legumele calite peste carcasa de curcan. Adauga si frunza de dafin si cimbrul.
Acopera oala cu un capac si lasa sa fierba la foc mic, timp de 2 - 3 ore. Din cand in cand amesteca in supa si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce a fiert, scoate carcasa de curcan si arunc-o. Strecoara supa intr-o alta oala. Adauga in supa carnea de curcan fiarta. Adauga apoi si un pahar de vin alb. Lasa supa pe foc timp de 20 - 25 de minute.
Daca iti place, mai poti adauga acum si morcovi si telina, tocate. Mai lasa supa pe foc pan cand toate legume s-au fiert bine.
Cum se serveste supa de curcan pentru masa de Craciun
Supa de curcan pentru masa de Craciun se serveste fierbinte, cu smantana si patrunjel tocat pe deasupra.