Ciorbe & Supe

#fasole #post #supa

Supa de fasole de post

Supa de fasole de post este o reteta deosebita de supa pe care o poti pregati in timpul postului. Si cum soia poate fi inlocuita cu carne in perioadele cand nu se mananca mancare de post , aceasta supa poate fi o alternativa usor de preparat si pentru meniurile din tot timpul anului.
 

Ingrediente pentru supa de fasole de post:
 

  • 500 grame de boabe de fasole asortate
     
  • 1 ceapa mare, tocata
     
  • 450 de grame de rosii taiate
     
  • 1 lingurita de pudra de chilli
     
  • Sucul de la o lamaie
     
  • 1-2 catei de usturoi, maruntiti
     
  • Condimente
     
  • Optional: o punga cu bucati de soia.
     

Cum se prepara supa de fasole:
 

  • In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
     
  • Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma deasupra, curat-o.
     
  • Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.
     

Cum se serveste supa de fasole:
 

  • Se serveste calda.
     
  • Daca o gatesti in perioadele in care se mananca poti inlocui soia cu bucati de jambon.


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete