Ciorbe & Supe

#ceapa #ulei de masline #patrunjel #supa #cartofi #lamaie #iaurt #usturoi #supa de pui

Supa de patrunjel

Supa de patrunjel este un preparat gustos si sanatos, pe care il poti face in jumatate de ora. Pregateste o supa cremoasa si verde pentru tine si familia ta.
 

Ingrediente pentru supa de patrunjel
 

  • 500 gr patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 cepe, feliate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 4 cartofi, decojiti si feliati
  • 900 gr supa de pui sau de legume
  • 180 gr iaurt
  • 1 lamaie
  • sare si piper
  • apa fiarta .
     

Cum se prepara supa de patrunjel
 

Spala bine patrunjelul, culege frunzulitele de pe crengi, apoi taie crengutele. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa si coditele de patrunjel si caleste-le in jur de 15 minute. Adauga apoi cartofii si usturoiul si acopera cu un capac. Da focul mai mic si lasa sa se gateasca pana cand cartofii se inmoaie. Toarna supa de pui si lasa la fiert mancarea.

Opareste frunzele de patrunjel cu apa fiarta, apoi pune-le sub apa rece. Adauga frunzele in supa si lasa mancarea sa se mai faca 2 minute. Toarna supa intr-un bleder si proceseaza pentru a obtine o supa fina.

Adauga-i sucul de lamaie si iaurtul, apoi amesteca usor. Adauga sare si piper.
 

Cum se serveste supa de patrunjel
 

Se serveste imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului