Daca vrei sa incerci o o supa italieneasca cu peste, foloseste aceasta reteta. Vei obtine o supe delicioasa cu legume si bucati de peste proaspat, care ii va incanta mai ales pe copii, prin gustul sau usor acrisor si abundenta de legume.
Ingrediente pentru supa italieneasca de peste cu legume
- 1 cutie de rosii zdrobite
- 1 cana apa
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 100 de grame de ceapa tocata
- 4 catei de usturoi
- 4 cuburi de concentrat de pui
- 3 cozi de telina, taiate marunt
- 50 de grame de morcovi feliati
- 1 capatana de varza taiata fin
- 1 punga legume congelate (pastai de fasole si morcovi)
- 1 punga de mazare inghetata
- 500 de grame de cod proaspat, taiat bucati
- condimente : oregano, busuioc, piper, praf de usturoi
-
optional: dovlecei , ciuperci.
Cum se prepara supa italieneasca de peste cu legume
Pune intr-un blender rosiile cu apa si amesteca-le bine. Intr-o cratita mare, pune la infierbantat uleiul de masline si adauga pe rand ceapa, usturoiul, telina, morcovii, varza si concentratul de pui. Prajeste-le la foc iute pentru cateva minute, adauga sosul de rosii din blender, acopera cratita si lasa-le sa fiarba pentru 1,5 ore.
Adauga si celelalte ingrediente si mai lasa-le sa fiarba inca o jumatate de ora. Inainte de a adauga pestele, asigura-te ca nu mai are oase ramase in el.
Cand este aproape gata, asezoneaza supa cu condimente si mai las-o sa fiarba 2-3 minute.
Cum se serveste supa italieneasca de peste cu legume
Se serveste calda. Ii poti alatura paine prajita.
Pofta buna!
Sursa foto : harriettstomato.typepad.com