Ciorbe & Supe

#leurda #ceapa #faina #smantana

Supa de primavara cu leurda

Supa de leurda este un preparat hranitor, cu proprietati curative pentru ficat si intestine. Acest fel de mancare este potrivit pentru primavara si usor de facut.

Ingrediente pentru supa de leurda
 

  • 1 legatura de leurda
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1 ceapa mica, taiata
  • 250 ml lapte
  • 1 l supa de legume
  • 200 ml smantana
  • 5- gr branza dietetica
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara supa de leurda
 

Spala bine frunzele de leurda si apoi taie-le fin.
 

Pune untul la topit intr-o tigaie si soteaza in el ceapa pana se inmoaie, fara sa apuce sa-si schimbe culoarea. Apoi pune faina peste ceapa si lasa mancarea la fiert, la foc mic, pentru cateva minute. Apoi toarna laptele si supa de legume si lasa supa la fiert cam 10 minute.

Toarna apoi supa intr-un blender si mixeaza pentru a obtine o supa cremoasa , fina. Adauga sare si piper dupa gust.

Bate bine smantana cu mixerul pana cand aceasta se intareste, apoi pune-o in supa si amesteca. Incalzeste supa din nou, usor, fara sa o lasi sa fiarba.
 

Cum se serveste supa de leurda
 

Se serveste calda, garnisita cu un mot de smantana si cu leurda tocata.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.