Ciorbe & Supe

#retete iarna #retete sanatoase #retete gustoase # retete pui #supa de pui #supa #iarna #supa de ciuperci

Supa de pui cu ciuperci, ideala pentru a te incalzi in zilele friguroase de iarna

Incalzeste-te in zilele friguroase de toamna cu o supa calda, gustoasa si satioasa. Aceasta reteta de supa densa se prepara rapid si este ideala pentru intreaga familie.

 

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 120g unt
  • Un piept de pui fiert, taiat cubulete
  • O ceapa alba, mica, tocata foarte marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 700g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 3 cani supa de pui
  • 480g smantana pentru gatit
  • 3 linguri tarhon proaspat, tocat marunt
  • Sare
  • Piper

Cum se prepara

Intr-o oala incapatoare pune untul la topit si adauga puiul. Caleste-l pana incepe sa prinda o culoare aurie. Adauga apoi ceapa si usturoiul si soteaza totul timp de 5 minute, pana cand acestea din urma se inmoaie. La final adauga ciupercile si continua sa calesti totul. Adauga sare si piper si amesteca ocazional pentru a nu se lipi. Cand ciupercile se inmoaie, sau in momentul in care incep sa se lipeasca adauga supa de pui si doua linguri de tarhon. Redu focul la minim si lasa totul sa fiarba timp de 25 de minute.

Cand este gata, adauga smantana pentru gatit si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Da focul la minim astfel incat smantana sa se incalzeasca bine, insa sa nu dea in clocot. Cand este gata, stinge focul si adauga restul de tarhon pe deasupra.

Serveste supa calda, cu paine de casa sau crutoane.

Sursa foto: allrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare